Oversikt over innhold i frys

Er det vanskelig å vite hva du har i frysen?

Uansett om du har fryseboks eller fryseskap kan det lett bli kaotisk og vanskelig å finne matvarene om du ikke har et skikkelig system.

Det er flere ting som kan hjelpe deg med dette.

Noe du kan starte med er å dele inn i soner. Har du fryseskap kan hver skuff være en sone. Da kan du for eksempel ha svin, grønnsaker, brødvarer i hver sin sone. Har du fryseboks kan det være en idè å bruke bokser eller poser til å dele inn i soner.

Når du går gjennom innholdet for å dele inn i sonene kan det være veldig greit å skrive ned hva du har. Selv om du har det oversiktelig kan det være styrete å lete hele tiden for å se hva du har.

Denne plansjen er ganske enkel, men den fungerer. Etterhvert som du bruker ting så stryker du det ut på listen. På den måten har du alltid oversikt over hva du har.

For enda mer oversikt kan det være en idè å markere innholdet med dato det blir fryst ned. Mye mat har ganske lang varighet i fryser, men ikke evig. Jeg pleier å tenke at det ikke skal bli eldre en et år iallfall (men vi er ganske så flinke å bruke opp tingene, så ofte tar det bare noen måneder før ting er brukt).

Håper dette kan være til hjelp for deg så du får en mer ryddig fryser 🙂

Last ned oversikten her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Få nyhetsbrev?