Overnattingsmuligheter i Norge

Ja, da var det mandag allerede. Jeg tenkte vel ikke helt over at det var helligdag når jeg lovet en uke med norgesferie-hjelp, men dere får bare overleve med at det kom litt seint i dag.

Tenkte rett og slett at vi skulle starte litt med de ulike overnattingsmulighetene som finnes. Man kan jo ha alt med seg hjemmefra, man kan leie/låne ting og man kan kjøpe seg inn hos andre.

Hengekøye

Dette er veldig i vinden for tiden og man kan blant annet få kjøpt de fra Hengegøy. De er veldig små og lette å bære så man kan lett ta de med seg på tur uansett hvordan man ferdes. De innehar myggnetting og lys så med sovepose og miste itillegg kommer en langt. Man kan også ha med en duk til å spenne opp om en forventer regn. Veldig praktisk!

Telt

Dette var tidligere den store favoritten for fotturistene. Det er noe mer vekt med et telt, men dette er også kommet i mange ulike varianter. Det siste på markedet er såkalte pop up telt, hvor teltet er veldig lett å ta opp, men dog litt mer komplisert å ta sammen. Slike telt veier også veldig lite (type 1,5kg) så det er også lett å ta med seg om en skal på gåtur. (merk at dette teltet bare er til to personer).

Det som er velidg viktig å huske på noe en skal på tur med telt eller hengekøye er at man må følge lover og regler for hvor en har lov til å sove. Ifølge Allmannsretten kan en telte, bade og oppholde seg i utmark uten å betale for det, men man må da påse at det er utmark man er på.

Campingvogn/Bobil

Jeg velger å ha disse sammen selv om de har noe ulikt bruksområde. Man kan nemlig leie begge deler gjennom bobilportalen. Her er det dog litt flere forhåndsregler man må ta før man leier. For det første må en sjekke hvilke sertifikater som kreves for de ulike og om en har det. Til campingvogn må en jo først og fremst ha hengerlappen, men det skiller også på vekten til vognen hvilke kriterier man må ha. Bobiler finnes også i mange størrelser og en del av de krever c1 (liten lastebil) sertifikat.

Campingvogn er veldig greit om en har et sted man skal til, f.eks en campingplass. Da kan man ta av vognen og ha den stående der mens man fritt kan kjøre rundt med bilen. Med bobil må man jo selvsagt ha med seg hele vognen hver gang man skal kjøre et sted.

Man følger reglene for allemannsretten her også, det betyr at man kan såkalt fricampe så lenge man overholder reglene. Annet alternativ er jo å ta seg inn på campingplass, men merk at man da må betale penger. Her er en oversikt over mange av de barnevennlige campingplassene i Norge .

Hytte

Itillegg til at en finner hytter man kan leie på de fleste campingplasser finnes det også hytter utenom dette. Det er mange som har en hytte de ønsker å leie ut. Blant annet kan man finne disse gjennom Novasol. Da søker man bare opp stedet man ønsker å dra til og så får en opp de alternativene som finnes der.

AirBnB

Dette er min favoritt når det gjelder å reise på ferie. Gjennom AirBnB kan man leie seg allverdens ulike boliger. Det er helt vanlige mennesker som leier ut hytte/leilighet/hus som de har selv. Du kan få standard som det fineste hotell til prisen av en billig hytte. Og ikke minst er det kjempekoselig å bli kjent med andre menneskers levemåte mens man er på tur. Prisen er litt opp og ned alt ettersom hvor en skal bo, hvor stort man skal leie osv. Man kan også velge om en vil ha noe helt eget eller leie hos eier mens eier er der også. (Vi pleier krysse på leie alene) Er man litt tolmodig dukker det kanskje opp noen virkelig fantastiske boliger. Vi har forøvrig leid i både inn og utland og har bare positive tilbakemeldinger å komme med.

Båt

Om man er litt sjøvant er det jo ingenting i veien for å låne seg en båt. Gjennom Boatflex kan en leie seg både seilbåt, motorbåt og stor båt med egen kaptein. Alt etter hva man ønsker/har råd til. Livet på havet er jo bare herlig, men det fordrer jo at de en skal feriere med liker det også.

Hotell

Prikken over i`en er jo selvsagt hotell. Det å komme til duk og dekket bord, bare kunne slappe av og la andre ta seg av all jobbingen er jo virkelig stas. Hotell finnes også i ulike prisklasser både på grunn av beliggenhet, type hotell (fra små familiehoteller til store kjeder) og hvilket type rom man velger seg. Det finnes en masse ulike søkemotorer når man skal finne seg hotell. Jeg personlig liker ofte å bruke Trivago eller Hotels, men det er mange andre der ute også som sikkert er vel så gode.

Håper dette gav mening og litt hjelp 🙂 Jeg vil bare si at de linkene jeg har delt er ikke sponset eller på noen måte reklame, men har bare linket til ting jeg liker/har funnet.

Fortsettelse følger i morgen med aktivitetsparker i Norge!

Norgesferie
Drammen by night

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?