Aktivitetsparker i Norge. En guide for barnefamilier

Så skal man da avgårde og man har valgt hvordan man skal komme seg rundt, men hva skal man gjøre på? Barnafamilier kjenner ofte godt på behovet å ha en eller annen park i nærheten som de kan besøke om behovet er der. Jeg skal her prøve å samle en del av de større aktivitetsparkene som finnes i landet og jeg deler de etter landsdel for at du lettere skal finne det du leter etter!

Nord-Norge

Badeland

Polarbadet i Bardufoss. Regnes som verdens nordligste badeland. Det er et badeland med 2 sklier, motstrømbasseng, boblebad, tyrkisk badstue, ulike basseng, kafé og spa/massasje.

Grottebadet i Harstad. Inne i fjellet finner du midt i sentrum av Harstad finner du badelandet. De finner du grotter og fossefall, sklie, vannkanoner og bølgevasseng. Du finner også stupetårn og idrettsbasseng for trening og mosjon, terapibasseng og boblebad for de som vil slappe av.

Nordlandsbadet i Bodø. Her finner du bassenger i alle former – mosjonsbasseng, stupebasseng med 1, 3 og 5m stupbrett, opplærings og terapibasseng, barnebasseng, bølgebasseng, utebasseng, 3 vannsklier.

Dyrepark/Akvarie

Polar Park i Bardufoss. Dette er verdens nordligste dyrepark. Her kan du besøke ulv, elg, gaupe, hjort, moskus, rein, bjørn og jerv. De kan også skilte med verdens største areal per dyr.

Polaria i Tromsø. «Polaria er et arktisk opplevelsessenter for hele familien. Se, kjenn, opplev og forstå hvorfor livet i havet og livet på land er helt avhengige av hverandre. Polaria – arktiske kunnskapsopplevelser».

Andre parker

Sàpmi Park i Karasjok. «I Sápmi Park får du oppleve samisk kultur og historie på en underholdende, engasjerende og lærerik måte hele sommeren. I furuskogen finner du våre typiske samiske boplasser, vinter siidaen og sommersiidaen. Her vises ulike typer lavvoer, goahtier (gammer) og noen små tømmerstuer og njallaer (stabbur). Her kan du fôre reinen eller lære deg lassokasting. Inne i lavvoene lages det duodji, samisk kunsthåndverk, mens du ser på».

Midt-Norge

Badeland

Pirbadet i Trondheim De er både Norges mest besøkte badeland og Norges største badeland. Her finner en idrettsbasseng, velværebasseng, helsevad, barnebasseng, bølgebasseng, vannsklier og mere. Noe for enhver smak skulle en tro de 385.000 som besøker stedet årlig.

Andre parker

Namskogan familiepark. Dyre og aktivitetspark med 35 dyre- og fuglearter. Her finner en også båter, sykkelbane, traktorbane, kjæsjebåter, barnas seter, tøffingtårn, gravemaskiner og grullgraving – for å nevne noe. Interessante og gode opplevelser for hele familien.

Vitensenteret i Trondheim. Her finner en blant annet planetarium, geologiverkstedm robotlaboratorium og oppfinnerverksted. Se bare hva de skriver selv: «Liker du å lage ting, undersøke og være kreativ? Da bør du være med på vitenverksted, hvor vi gjør aktiviteter som slimlaging, rakettbygging, såpebobleblåsing og mye mer. Eller kanskje er et vitenshow minst like gøy? Eksplosjoner, høye smell og spennende kjemiske reaksjoner! Se en spennende verden full av små atomer og molekyler som vi vanligvis ikke ser. Er det magi eller kjemi?»

Vestlandet

Badeland

Atlanterhavsbadet i Kristiansund. Her byr man på mange morsomme stunder og en rekke unike aktiviteter – som vanntrampoline, funballz og ikke minst den 77 meter lange sklien, for de som tør det. Her finner en også morsomme vannleker og fasiliteter, som klatrevegg og bølgebasseng.

Akvarier

Atlanterhavsparken i Ålesund. Parken kan blant annet by på pingviner, dykkere som forer fisk og krebbefiske. De har også hai som er fanget i norske farvann. Et marint vitensenter med levende fisk, vann og en beliggenhet nesten midt i matfatet vil bidra til å øke kunnskapen for folk flest. Det er så mye vi ikke vet om havet, og kunnskap vil bli stadig viktigere i framtiden.

Akvariet i Bergen. Her finner man pingviner, kjempesøte otere, slanger, krokodiller, silkeaper og ikke minst de artige sjøløvene som har eget show. Innendørs kan en også lære seg litt av hvert om hvor ulike fisk bor og lever. Der er også en liten haitunnell, men husk at hai trenger ikke være så store som man tror.

Fornøyelsesparker

Kongeparken i Ålgård. Her kan du blant annet lage deg egen sjokolade i Freia sjokoladefabrikk, du kan besøke gråtass, reise med norges lengste bob-bane eller prøve deg i Norges høyeste droptårn Stupet. Dette er hovedkvarter for magi og spenning. Mer enn 60 oplevelser og aktiviteter! Magiske opplevelser for hele familien. Kos for hele familien.

Mikkelparken i Kinsarvik. Har du hørt om Mikkel og Mikkeline? De bor her. Mikkel elsker sko og Mikkeline elsker smokker/sutter. Parken byr på badeland for liten og stor, seter med geiter, høner og kaniner. Her er både kræsjbåter, tråbåter, gullgraving og elektriske biler. Trenger du et epletre kan du kjøpe det her og. Koselig liten park, spesielt egnet for små barn.

Østlandet

Badeland

Tropicana badeland på Gol. Tropicana er et av Norges største kombinerte innen- og utendørs badeland. Megasklier, bølgebasseng, grotter og Wild River er vanvittig moro for små og store barn. Våre to største innendørs sklier er hele 106 meter og 98 meter lange. Eget jungelland for de minste, med 35 cm dypt vann.

Frognerbadet i Oslo. Stort og meget populært utendørsbad med to 50-metersbasseng, plaskebasseng, vannsklier og stupetårn.

Østfoldbadet i Askim Her finner man 25 m idrettsbasseng, bølgebasseng med 80 cm høye bølger, lekebasseng, terapibasseng 34 oC, 12,5 opplæringsbasseng med heve- og senkebunn 34 oC, boblebad, utendørs massasjebad og kaldstamp. Badelandet kan by på klatrevegg, strømkanal, strandsone, grotte, tre rutsjebaner (76 meter, 62 meter og 30 meter), fire stupebrett/-plattformer (1 meter, 2,7 meter, 3 meter og 5 meter), dampbadstu og tørrbadstu. Østfoldbadet har garderobekapasitet til 640 personer samtidig.

Drammensbadet har totalt 9 basseng, 5 innendørs og 4 innendørs. Som et av Norges største badeland har de i tillegg en rekke flotte fasiliterer som strømkanal og klatrevegg.

Totenbadet med beliggenhet i Raufoss-skogen. Her kan du oppleve kunstige elvestryk, havbølger, tropiske planter, svømmebasseng med stupetårn, 32 grader i lufta, 35 grader i vannet og mye mer– året rundt. På Totenbadet er det anledning til fysisk utfoldelse eller kroppslig velvære.

Dyreparker

Tangen Dyrepark 30 min sør for Hamar. Parken har mer enn 200 beborere, blandt dem både fugl og fisk. Parken legger opp til at besøkende kan spise medbrakt mat. Itillegg til dyrene er det også egne lekeområder.

Bjørneparken i Flå. Denne parken ligner lite på andre dyreparker i Norge. Her lever dyrene i sitt naturlige habitat, eller så nært det er mulig å komme naturen i fangenskap. Parken har fokus på norsk fauna med bjørner som det naturlige midtpunkt. Her kan man blant annet mate rever, passe geiter på seteren, holde slanger og seile med zip line over vannet. Her legges det opp til at gjester kan ha med egen mat og det er også steder man kan grille.

Langedrag Naturpark i Buskerud. Her er 25 ulike dyrearter og de er kjent for sitt utvalg av gamle husdyrraser og ville dyr fra norsk fauna. Her kan man finne spennende dyr som ulv og gaupe, men også mer tradisjonelle dyr som elg, fjellrev, hester, geit, høns og kaniner. Itillegg til dyrene kan en oppleve riding, seterliv og kjøring med hest og vogn.

Fornøyelsesparker

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark. Her finner en 34 attrakksjoner. Her er spektakulære berg- og dalbaner, speedmonster og trebanen Tundercoaster som er kåret til verdens beste.

Lilleputthammer på Hafjell er en en minityrutgave av Lillehammer sentrum. Familieparken ligger i Hafjell og er spesielt tilrettelagt for barn opptil 9 år. Her føler barna seg hjemme. I «den lille byen med det store hjertet» kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype og trampoliner.

Hunderfossen familiepark har mer enn 60 attraksjoner og severdigheter. En av de nyeste attraksjonene i parken er Il Tempo Extra Gigante. Ivo Caprinos arbeider er et gjennomgangstema i parken. Det store trollet rommer en hall med flere eventyrtablåer fra Asbjørnsen og Moes norske folkeeventyr, formgitt i Caprinos ånd, og en restaurant. Videre er Eventyrslottet og Eventyrskipet klart påvirket av Asbjørnsen og Moe.

Sørlandet

Badeland

Bø sommerland i telemark. Stor utendørs bade- og aktivitetspark med mange bassenger, vannsklier i alle varianter – både for de tøffe og mindre tøffe, vannber- og dalbane, surfebølge, tivoliby, tarzanløype, lekeland, eventyrhus og padlebåter.

Aquarama i Kristiansand er Sørlandets største innendørs badeland og spa. Badet har bassenger og attraksjoner for hele familien. Badelandet består av blant annet av plaskebasseng, hinderløype, klatrebasseng, strømkanal, bølgebasseng og tre vannsklier. I tillegg finner du Sørlandets eneste innendørs surfebølge, AquaSurf.

Dyreparker

Dyreparken i Kristiansand er kombinert dyre- og fornøyelsespark med badeland. Parken har over 120 dyrearter fra alle verdensdeler, bondegård, kutoppen, kardemommeby, hakkebakkeskogen, Julius og Kaptein Sabeltann. Badelandet kan også skilte med 12 sklier innendørs og utendørs.

Den lille dyehage i Brokelandsheia. Dyrepark med blant annet aper, slanger, krokodiller, oter, øgler og skilpadder. Her kan du blant annet få mulighet til å holde slanger, hvis du tør da.

Husk at selv om alt begynner å åpne opp igjen i Norge nå så må du holde deg oppdagtert på hvilke retningslinjer som gjelder før du besøker en av parkene!

Håper dette var en informativ liste!

Så var dag 2 overstått og i morgen skal vi se litt på billligere aktiviteter man kan bedrive. 🙂

Fikk du ikke med deg gårsdagens innlegg om overnattingsmuligheter i Norge, så finner du det her.

Den sotre dame – skipet til selveste Kaptein Sabeltann i Dyreparken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?