Billige og gratis ferietips for norgesferie.

Det er ikke sånn at sommerferien skal være full fart i aktivitetsparker hele tiden, men småbarnsforeldre vet at det ofte kan være greit å vite hva man kan gjøre på der man er. Det er ikke alltid lett å komme ting når man først er på reis, derfor har jeg satt sammen denne lille listen for deg.

Aktiviteter som ikke koster noe.

Oppsøk naturen vår!

Norge har en fantastisk natur. Turister reiser lange avstander for å oppleve vår fjell, fjorder og skoger. Selv om vi som bor her kanskje tar det litt som en selvfølge så er det mange flotte opplevelser som venter i vårt nærmiljø.

Fisketur

Allemannsretten gir fritidsfiskere rett til å fiske i sjø (saltvann) så og si hvor som helst. Det er noen få unntak, eksempelvis fiske tett opp til oppdrettsanlegg eller nær militære anlegg. Nylig ble det laget en norsk app som heter ‘FiskHer’ som viser deg gode fiskeplasser opp og ned langs norskekysten.

For ferskvannsfiske er det litt flere regler som gjelder. En del elver og innsjøer stiller krav til fiskekort for å få lov til å fiske der. Spør gjerne på den lokale matbutikken eller i resepsjonen ved overnattingsted/campignplass om behov for fiskekort.

Det er mulig å fange krabber om sommeren i Norge
Fange krabber i Norge

Turer i skog, mark og fjell

Nær sagt uansett hvor man befinner seg i Norge så er det kort vei til nærmeste tursti. DNT har laget appen ‘UT’ for å hjelpe oss ut på tur. Denne viser turforslag, hytter og turmål i nærheten av deg. Turene angis med avstand, vanskelighetsgrad og anbefalt sesong for å gjennomføre turen.

Merk at grunnet Corona situasjonen så er det ikke mulighet for drop-in, dagsbesøk eller å låne toalettene på de selv- og ubetjente hyttene til DNT. Ønsker du å benytte deg av hyttene til DNT må disse i år bestilles på forhånd.

En biltur med utsikt

Av og til kan det lønne seg å ta en omvei til målet. Flere steder i Norge kan man velge å kjøre ruter som tar en gjennom noe av det mest fantastiske landskapet vi har her i landet. Statens vegvesen har laget siden https://www.nasjonaleturistveger.no/ som viser 18 veier i landet vårt som byr på helt spesielle opplevelser. En biltur eller sykkeltur langs disse veiene kan være veien til flotte opplevelser. Nettsiden beskriver både selve rutene, men også hva man kan se og oppleve på veien, og forslag til fot- og sykkelturer i området.

Alternativer som koster litt…

Leo`s lekeland

Her er det kjekt å være barn, men samtidig overkommelig prismessig da man ikke betaler for foreldre eller barn under 3 år. Det går fort noen timer her med klatring, ballkast og ikke minst Leo som kommer innom og hilser på innimellom

Klatrepark

Det er begynt å komme en del klatreparker gjennom landet, men ingen lengre nord enn Galdhøpiggen. Det man gjør i klatreparker er hinderbaner med zipline i luften. Noen baner er laget for fe små og er rett ogver bakkenivå, mens de store kan være mange meter over bakken. Man er hele tiden festet fast med klatretau. Det koster gjerne litt, men man betaler bare for de som ønsker å være aktive.

Museum

Landet vårt har en hel del museer innenfor de fleste kategorier (kunst, dyr, oldtiden…). Noen av museene er helt gratis mens andre tar en liten sum betalt. De mest besøkte museum finner du her:

  • Holmenkollen skimuseum
  • Nasjonalgalleriet
  • Frammuseet
  • Kon-Tiki museum
  • Polarsirkelsenteret
  • Norsk folkemuseum

Håper dette var en grei liten oversikt. Dersom du har noen tips til noe jeg har glemt blir jeg veldig glad om du minner meg på det.

Da var dag 3 av norgesferie uken over. Fikk du ikke med deg de to første finner du de her og her.

I morgen tar vi for oss litt pakking og utstyr som kan være greit å ha med seg på ferie 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?