Underholdning på reise, spesielt for barna.

Det å skulle reise på en lengre reise med barn er ofte en prøvelse (dette gjelder uansett om det er biltur, båttur, togtur osv.) Det tar ikke lange avstanden før man hører: «Er vi fremme snart»? Eller som meg når jeg var liten – «Er det lunch snart?» – som jeg gjerne begynte med allerede opp bakken hjemmefra (ikke fordi vi hadde så spennende mat, men fordi det var så kjekt å spise på tur). Da er det greit å være klar med reiseunderholdningen sånn at man kommer barna i forkjøpet!

Underholdning i lydform

En ferie med barn fører ofte med seg mye lyd. Når man da skal være sammen i mange timer på få kvadrat, kan denne lyden bli ganske så overveldende. Selv de roligeste barn kan bli ganske så utolmodige og lage ganske så mye lyd under slike prøvelser. Derfor må du som voksen ha noen kort i ermet, reiseunderholdning kan planlegges på forhånd. Jeg skal derfor prøve å gi deg noen tips til hva du kan ha med deg:

Podcast

Hvis du ikke allerede kjenner til dette formatet, så anbefaler jeg veldig at du gjør det. Jeg hører ofte på podcast selv, samt at vi bruker det til reise med barna, spesielt når vi er på lengre turer. De jeg kjenner til pr nå som lager ting for barn er følgende:

For å kunne spille av podcast bør du ha en podcastspiller/app. De er stort sett gratis å laste ned. De jeg har brukt er:

Lydbok

Det finnes stadig flere måter å høre lydbok mens man er på reise. Man kan blant annet kjøpe cd`er med bøker, eller man kan leie på biblioteket. Jeg tenkte jeg heller skulle velge noen andre muligheter, nemlig å laste ned en app som jeg kan ha med meg overalt. De jeg har prøvd er:

 • Fabel – Kåret til testvinner i 2019 for barn og voksne. Du kan prøve den gratis i 2 uker om du ikke har prøvd den før. Koster deretter 179,-/mnd
 • Storytel – har tusenvis av lydbøker på mobilen. Er gratis i 14 dager for nye brukere. Deretter 179 – 279,-/mnd avhengig av hvilket av hvilket abbonement en ønsker

Aktiviteter på en lengre reise

Er barna litt store (fra 4-5 år kanskje) kan man begynne å leke leker sammen selv om man sitter på sine bestemte plasser. Man kan gjerne ha med yngre barn også, men da må man gjerne være på lag eller la regler avvike når de minste skal svare.

Leker man kan leke sammen:

 • Bilbingo – du finner mange gode tips på pinterest
 • Mitt skip er lastet med… Man kan velge om det skal være kategori (f.eks frukt), bokstav eller helt fritt. Kommer litt an på alder på barna.
 • Telle biler – Man velger seg en farge hver og førstemann til å telle 20 biler i den fargen vinner.
 • Fortsett historien – En begynner å fortelle, men slutter midt i setningen, da fortsetter nestemann.
 • Førstemann til 100 (eller annet tall) – man ser kun ut av sitt vindu og teller kun den tingen man har bestemt sammen – kuer, sauer, skilt, postkasser osv.)
 • Med større barn kan ma forberede adjektiv historier og fylle inn mens man kjører.
 • Det finnes også småspill med magneter istedet for brikker, slik at man slipper å miste ting. Terninger kan man ha i en gjennomsiktig boks slik at de ikke ramler rundtomkring.
 • Jeg har også gått til anskaffelse av denne boksen med 50 leker for alle aldre:
Dette produktet er glimrende underholdning når man skal ut og reise med barn på bilferie.
Dette produktet er glimrende underholdning når man skal ut og reise med barn på bilferie. Trykk på bildet for å komme til lekekassen.no som selger denne (ikke sponset)

Litt «bestikkelser» på reise med barn er alltid lov

Selv om man nå har hørt en masse spennende bøker og historier kommer man til en tid da det ikke er noe kjekt lengre det heller. Da er avledning greit å ha. Noe som jeg har gjort på vår reise med barn er følgende:

 • Pakket inn noen gaver (leker, bøker, mat…)
 • Ha med små beholdere med mat (frukt, kjeks, godteri…)
 • Ha med tegnesaker, ark og et brett som de kan tegne på
 • Ha med deres beste kosedyr og tepper for avslapping
 • Setetrekk med lommer – greit å ha tegnesaker, drikke og kosedyrene lett tilgjengelig
 • Vi har også hatt dvd spiller som barna har sett på, men merk at de ofte er dyre og kvaliteten er ikke allverden. (Det skal forresten også finnes trekk til Ipad som man kan feste på setet foran for samme effekt).

Håper noe av disse forslagene til underholdning kan hjelpe deg på din ferie og at dere får en fin tur 🙂

For de andre innleggene om Norgesferie – trykk deg inn her. I morgen tenkte jeg å fortsette med å fortelle dere eksempel på hvordan en Norgesferie med barn kan se ut. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?