Staycation – tips til å lykkes med hjemmeferie !

Har du hørt om ordet staycation før? Det kommer altså av stay – bli/vær og vacay – ferie, så tilsammen blir det da hjemmeferie. Det er ikke mange årene siden jeg lærte meg ordet selv og på kort tid har det blitt veldig populært. Det høres kanskje ikke gøy ut å bli hjemme, men jeg kan hjelpe deg med tips til en vellykket hjemmeferie.

Det er mange grunner til at folk velger å være hjemme. I år, spesielt, er det mange som har blitt permitert fra jobbene sine på grunn av covid-19. Mange vet ikke når de skal tjene penger igjen og det er jo heller ikke mulig å reise til syden dette året. Men hjemmeferien kan faktisk koste deg like mye som en avansert sydenferie – hvis du vil det. Den kan også koste deg akkutat like mye/lite som du bruker i hverdagen, dette er helt opp til deg selv.

Jeg vil her gi deg noen tips til hva du/dere kan fylle dagene med mens dere er på hjemmeferie og samtidig vil at det skal være litt mer enn det vanlige.

Oppdage nærmeste by/tettsted for aller første gang

Uansett om du bor i en stor by eller ved et lite tettsted, kan jeg garantere at du ikke vet alt om stedet. Det er garantert noen gater/veier du aldri har besøkt og det er sikkert en masse ting du ikke engang visste fantes i nærheten av deg engang.

Nå ligger alt til rette for å oppdage det som finnes! Et tips er f.eks å bruke tripadvisor til å søke etter alt som finnes i ditt nærområde for så å gå ut på skattejakt for å se på disse tingene. Eksempler på ting du kan utforske er:

 • Restauranter/kafeer du aldri har prøvd
 • Museum/utstillinger du ikke har sett
 • Gater du ikke har besøkt
 • Hjem til kjente personer (husk å ikke være påtrengende)
 • Naturen – gå for eksempel til en botanisk hage
 • Besøk en strand/klippe i havgapet
Hjemmeferie trenger ikke bare være rundt huset, et tips er å oppsøke naturen.
Et tips kan være å ha med seg grillmat ut i fjæren.

Leke «millionær for en dag»

Siden du har hjemmeferie går det jo ikke så mye penger som det gjerne gjør på ferie, men det betyr ikke at du ikke kan gjøre noe helt stort en dag eller to. Et tips er å planlegge på forhånd slik at du kan booke avtaler.

Tips til ting som kan fylle denne dagen er:

 • Klippe og/eller farge håret
 • Time til massasje/manicure/padicure
 • Booke bord på en fin restaurant
 • Ha afternoon tea sammen med venner hjemme eller på serveringssted
 • Gå og se en forestilling
 • Shoppe! Kjøp for eksempel nytt antrekk eller annet du måtte ønske deg
 • Lei en kul bil for en dag
 • Reis på dagstur til et sted du har lyst til. For eksempel reise på fjordcruise/seightseeing med båt.
 • Besøke et opplevelsesenter (Leos. klatrepark eller lignende)

Gjøre forbedringer i og rundt hjemmet?

Med hjemmeferie og lite utgifter kan et tips være å endelig få muligheten til å få gjort det du har tenkt på lenge. Hva med å pusse opp et rom? Omorganisere stuen? Gjøre noe nytt med uteplassen? Mulighetene er mange, det er rett og slett bare du som vet hva du vil.

Husk at barn ikke trenger mye for at en ferie skal føles fantastisk. Har dere egen hage kan en vannspreder underholde barn i timesvis på varme dager. Dersom det er andre barn som også er hjemme er det perfekt å la de leke sammen uten hele tiden å ha forpliktelser i form av lekser og treninger.

Et tips til hjemmeferien er kanskje å endelig få laget den terrassen du ønsket deg.
Når man er på hjemmeferie kan man blant annet lage seg ny terrasse.

Staycation, men på et annet sted?

Ja, jeg vet det høres rart ut, men jeg skal forklare hva jeg mener. Det er mange som har en hytte innad i familien som en gjerne kan få låne noen dager. Da kan man være på skikkelig ferie, men uten at man betaler noe for det.

Barna bryr seg ikke om en er i syden eller i nabolaget, det er friheten og samholdet de bryr seg om. Ta for eksempel våre gutter etter at de hadde vært 2 uker på Kreta. Det de husket fra ferien var at vi hadde en katt som hørte til hytten (leide et lite hus gjennom AirBnB) og at de hadde badet masse. Begge deler kunne de gjort hjemme. 🙂

Ønsker du å lese de andre innleggene mine om norgesferie, så trykk deg inn her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?