Barnerom – strategier for å holde orden på barna sitt rom.

Ja, barnerom er ofte roten til mye frustrasjon. Mang en gang har en bare lyst å lukke igjen døren og håpe at rotet går over av seg selv. Det er lett å bli overveldet og ikke klare å holde orden. Dessverre skjer det veldig sjeldent at barnerom rydder seg selv. Dersom en da ikke har skapt barn, som helt av seg selv, automatisk rydder selv da. (Finnes de faktisk?)

Hvem sin skyld er det at det blir rotete?

Det er veldig, veldig lett å skylde på barna. Ja, det er jo faktisk de som leker med lekene og som gjør at det blir rotete. Det er helt sant, meeen har du tenkt på hvem som har gitt barna alle tingene de roter med?

Nettopp!

Det er faktisk vi voksne (foreldre, besteforeldre, venner…) som har gitt barna alt de har på rommet sitt. Det er faktisk ytterst få, om noen, små barn som har vært i butikkene og handlet alt selv.

Så neste gang du gruer deg til å ta tak i kaoset på barnas rom, tenk over om de bør få enda flere ting eller ikke.

Men hvordan kan man få det bedre der da?

Det er mange båter å løse dette på. Den mest drastiske er å kvitte seg med alle lekene. Om det ikke frister, så bør du ha noen strategier for å få kontroll og få barna med på ryddingen. Med enkle grep kan kaoset bli oversiktlig og barna kan lettere hjelpe til med å holde oversikten selv.

Som jeg har sagt bruker jeg beholder systemet.

Med beskrivende innhold er det lett for barna å holde oversikten over innholdet

Her ser du eksempel fra mine gutter sitt soverom. Vi har bokser i ulke størrelser og hver av de har navn på seg. Da vet man hva det er som skal bo i hvilken boks, og dermed blir det lettere for barna å hjelpe med ryddingen. Dette kan jo også gjøres med bilder om barna er yngre.

Ved å involvere barna i ryddingen og gjøre at de lettere klare å rydde selv, gjør vi det lettere for både oss og barna. Selvsagt må man jo ikke dele inn hvor lekene skal være, for mange er det nok at det er puttet i en og samme beholder. Utfordringen med det er at det blir vanskeligere for barna å begynne med en lek når det er for mye ulikt på en gang. Derfor er det mye lettere å inspirere til lek når de lettere kan finne det de har lyst å leke med.

Når det blir for mye leker

Mine barn har myyyye leker. Vi merket tidlig at det ble for mye for de å ha, det var for mange ulike kategorier med leker. Derfor har vi gjort det sånn at vi har noe leker inne på rommet til guttene og vi har noen leker på loftet. Noen ganger i året bytter vi på lekene vi har nede og oppe. Det inspirerer barna til å leke med lekene de har savnet en stund og, logisk nok, blir det mer plass til de lekene som er nede på rommet.

Beholdere gjør det lett å holde oversikten over innholdet.

Vi er også flinke til å selge eller gi bort leker som de er blitt for store til eller ikke ønsker leker med mer. Det bidrar også til at det blir mer oversiktlig på rommet deres.

Her kan du høre ukens podcast om barnerom.

https://anchor.fm/renate-nygu00e5rd/episodes/003-Hvordan-organisere-barnerom-eigh8o

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?

Ordenirot

Få nyhetsbrev?